Skip to main content

Schrijfcoaching

Breng jouw verhaal tot leven met schrijfcoaching

Het idee opvatten om een boek te schrijven is niet moeilijk. Beginnen met het uitwerken van de eerste concepten gaat ook velen goed af. Een hoofdstuk of twee, misschien drie schrijven: ook dat lukt. Maar dan? Je zal niet de eerste zijn die na een vliegende start het schrijven van een boek steeds iets verder af laat zakken op de prioriteiten lijst.

En dat is niet vreemd.

Een boek schrijven is simpelweg een flinke klus. Maar wel een belangrijke, anders was je er niet aan begonnen. Jij hebt iets te vertellen, een verhaal dat de wereld in mag. Maar: hoe verbind je je met de lijn van je verhaal? En hoe breng je structuur aan? En niet te vergeten: hoe blijf jij schrijven én zorg je ervoor dat je lezer straks niet kan stoppen met lezen?

Ons schrijfcoachingstraject is erop gericht om jou verder te brengen in jouw schrijfproces. We werken met ervaren schrijfcoaches die jou coachen op de lijn van je verhaal, je schrijftechnieken en jouw schrijfproces. In zes een-op-een bijeenkomsten behandel je de geschreven delen van jouw manuscript en ontvang je concrete feedback op jouw schrijven.

Wat krijg je bij schrijfcoaching?

Intake + opzet werkplan

Voorafgaand aan de start van de schrijfcoaching maak je kennis met jouw schrijfcoach. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar waar de behoefte ligt van jou als auteur en waar de kansen liggen voor de verbetering van het manuscript tijdens dit coachingstraject. Je coach zal hier een gepersonaliseerd plan voor uitwerken en opdrachten opstellen zodat je deze kunt toepassen op het manuscript en op die manier je manuscript een nieuw leven in kunt blazen.

Zes één-op-één sessies

In iedere sessie bespreek je jouw tekst en/of de ontwikkeling van je boek met je schrijfcoach. Daarnaast schrijf je aan je manuscript. Voorafgaand aan iedere sessie stuur je de tekst die je wilt bespreken (max. 4000 woorden) naar je schrijfcoach, deze gaat hier vervolgens mee aan de slag. Tijdens de sessie van een uur deelt je coach de feedback met je en krijg je tools en technieken die je kunt gebruiken tijdens in jouw schrijfproces.

Verbeterd manuscript en schrijftechnieken

Na het schrijfcoachingtraject hopen we dat je flink gevorderd bent met je schrijfwerkzaamheden en je manuscript daarbij flink verbeterd is. Ook hebben we je geleerd over de diverse schrijftechnieken en hoe je deze kunt inzetten bij het schrijven. Hier heb je natuurlijk altijd wat aan bij je volgende schrijfactiviteiten. Mocht je daarna je manuscript willen laten redigeren of laten beoordelen door middel van een Plotgesprek dan kan dat uiteraard.

Wil je meer informatie over onze schrijfcoaching? Of onze schrijfcoaches beter leren kennen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We spreken je graag! Direct aanmelden kan ook, via de knop hiernaast.

Wat zeggen anderen over Plotfarm?

Veelgestelde vragen

Is mijn boek af na het schrijfcoachingstraject?

Logischerwijs hangt dit af van hoeveel je schrijft en van hoe groot je manuscript uiteindelijk wordt 🙂 Tijdens het schrijfcoachingstraject kun je met je schrijfcoach zo’n 30.000 woorden van je manuscript behandelen. Indien je tijdens het traject meer woorden schrijft, dan kun je in een half jaar je manuscript schrijven. Het kan ook zijn dat je na het schrijfcoachingstraject verder wilt werken aan je manuscript. In dat geval kun je losse coachsessies bijboeken of ervoor kiezen om lid te blijven van de community.

Wordt mijn boek ook geredigeerd?

Omdat de schrijfcoach het creatieve proces met jou aangaat, is die niet degene die jouw manuscript redigeert. Redactie is daarom geen onderdeel van het schrijfcoachingstraject. Mocht je na het traject behoefte hebben aan redactie, dan kun je terecht bij een van onze redacteurs uit de community. Tijdens het traject kun je hier al naar op zoek gaan, door contacten te leggen in de community.

Geven jullie mijn boek ook uit?

Bij Plotfarm zorgen we ervoor dat alle manuscripten een podium krijgen. Indien jouw manuscript past bij ons fonds, dan geven we het graag uit. Indien dat het geval is, zal je schrijfcoach dit gedurende het schrijfcoachingstraject aan je voorstellen. Mocht jouw manuscript niet bij ons fonds passen, dan ondersteunen we je bij de zoektocht naar een externe uitgever of selfpublishing-platform.

Werken jullie ook met het STAP-budget?

Plotfarm is geen onderwijsplatform en daarom werken we niet met het STAP-budget. Bij ons kun je de volgende stap zetten in de ontwikkeling van je manuscript en op dit moment bieden we daar passende trajecten voor aan.