Skip to main content

Redactiewerk

Redactiewerk op basis van niveau

Afhankelijk van het niveau van het manuscript gaat het team aan de slag om het manuscript te verbeteren. Om dit te kunnen bepalen vragen we je het manuscript bij ons aan te leveren. Op die manier krijgen wij de kans om een analyse op het manuscript te doen en te kijken naar de meest passend vorm van het redactiewerk.

 1. Intensieve redactie, inclusief drie één-op-één meetings
 2. Inhoudelijke redactie, inclusief een één-op-één meeting
 3. Taalkundige of eindredactie

Prijs: Op aanvraag. Deel je manuscript en jouw behoefte als auteur, zodat wij een passende offerte kunnen maken.

Wij houden de volgende prijsberekening aan: Opstartkosten voor de beoordeling van het manuscript ter niveaubepaling en de koppeling met de juiste redacteur (€100 euro) + redactieniveau (het bijbehorende tarief per 1000 woorden).

De juiste redacteur

Dankzij ons brede netwerk aan freelance redacteuren kunnen we je koppelen aan de redacteur die het beste bij jou en je manuscript past. Denk aan overeenkomsten in gedeelde interesses en expertise, leeftijd, regio of andere voorkeuren die je als schrijver wellicht hebt. Je voorkeur kun je altijd bij ons aangeven. Zo zorgen we dat er het meeste uit je manuscript wordt gehaald.

Welke tarieven hanteren wij?

Intensieve redactie

 • Opstartkosten + analyse | 100 euro
 • Drie één-op-één meetings | 180 euro (60 euro per meeting)
 • Tarief per duizend woorden | 17,50 euro

Resultaat: Manuscript klaar voor persklaarmaken

Inhoudelijke redactie

 • Opstartkosten + analyse | 100 euro
 • Een één-op-één meeting | 60 euro
 • Tarief per duizend woorden | 15,00 euro

Resultaat: Manuscript klaar voor persklaarmaken

Taalkundige redactie of persklaarmaken

 • Opstartkosten + analyse | 100 euro
 • Tarief per duizend woorden | 12,50 euro

 

Resultaat: Publiceerbaar manuscript

Wil je meer informatie over onze redactiediensten? Of over onze redacteurs? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We spreken je graag! Direct aanmelden kan via de knop hiernaast.

Wat zeggen anderen over Plotfarm?

Veelgestelde vragen

Is mijn boek af na het uitgevoerde redactiewerk?

Dit hangt af van het niveau waarmee het manuscript binnenkomt. Wanneer een redacteur aan de slag gaat met intensieve of inhoudelijke redacties, dan zal er aanvullend nog een ronde nodig zijn om het manuscript persklaar te maken. Wanneer het manuscript bij aanleveren geen inhoudelijke correcties meer nodig heeft zullen wij er voor zorgen dat het manuscript klaar voor de pers wordt afgeleverd.

De tarieven voor de verschillende niveaus vind je hierboven.

Wordt mijn boek door één persoon geredigeerd?

Afhankelijk van het redactiewerk dat wordt uitgevoerd door de redacteur zal er nog een extra ronde nodig zijn om het manuscript persklaar te maken. Wanneer dit het geval is, zal er een tweede redacteur aan te pas komen. Dit doen wij om de simpele reden: Twee ogen zien meer dan één. Na je een aantal uur op het manuscript te hebben gestort is het voor ons een logische stap om een extra paar ogen in te zetten om de laatste onjuistheden te corrigeren.

Krijg ik de correcties te zien voordat deze worden doorgevoerd?

Plotfarm staat voor vooruitgang. Niet alleen van het manuscript, maar ook van jouw ontwikkeling als auteur. Daarnaast is ons voornaamste belang dat het jouw manuscript in jouw woorden geschreven blijft. Het is niet de bedoeling dat een redacteur er mee aan de haal gaat. Alle correcties zullen als suggesties in het werkdocument worden aangegeven. Dit geeft jouw de kans om te zien welke ontwikkeling het manuscript doormaakt, te leren van de feedback en deze in een volgend schrijfproces toe te passen.

Geven jullie mijn boek ook uit?

Bij Plotfarm zorgen we ervoor dat alle manuscripten een podium krijgen. Indien jouw manuscript past bij onze portefeuille, dan geven we het graag uit. Indien dat het geval is, zal je schrijfcoach dit gedurende het schrijfcoachingstraject aan je voorstellen. Mocht jouw manuscript niet bij onze portefeuille passen, dan ondersteunen we je middels een online cursus in de community naar een andere uitgever of selfpublishing-platform.