Skip to main content

Over ons

Draagvlak voor verhalen.

Het uitgangspunt van Plotfarm is dat we het mogelijk willen maken om elk verhaal te vertellen. We helpen iedere auteur verder op weg door middel van schrijfcoaching of (intensieve) redactie. Voor de verhalen die we uit willen geven, onderzoeken we of er voldoende draagvlak is voor publicatie. Als zowel het publiek, de boekhandel, de auteur en wij achter het verhaal staan, brengen we het boek op de markt. In het uitgeefproces vragen we van alle partijen een investering in tijd, geld en aandacht. Zo zorgen we ervoor dat geen verhaal onverteld blijft.

Met gebundelde specialismen doen we er alles aan doen om te zorgen dat elke kans die er door een schrijver wordt gegrepen ook echt tot in de diepte wordt benut. Achter ons staat een community van freelance redacteuren, schrijfcoaches en ghostwriters, die allemaal werken volgens de Plotfarmmethode en marktconform betaald worden. Plotfarm rekent geen marge op het werk van de aangesloten freelancers, aangezien we de auteur een eerlijke prijs willen rekenen voor de afgenomen diensten.

Met investeringen voor de juiste zaken, slimme samenwerkingen en boekpublicaties gebaseerd op draagvlak, geven we verhalen die anders zouden vallen tussen traditionele uitgeven en self-publishing een plek in deze wereld.

Daarvoor staat Plotfarm. Draagvlak.

De initiatiefnemers

Doenja Kroon

Doenja studeerde (visuele) antropologie en heeft een passie voor mensen en hun verhalen. Haar ervaring ligt vooral in de marketing en die kant zal zij bij Plotfarm dan ook ten volle benutten. Met haar mentaliteit van ‘mouwen opstropen’ – Doenja is opgegroeid in een horecafamilie – zet ze zich ten volste in voor de marketing rondom ons platform en onze verhalen. En voor het uitgeven hiervan. Daarbij heeft ze haar eigen methode ontwikkeld, waarbij het vooral draait om het verhaal bij het verhaal. Storytelling is dan ook een belangrijk onderdeel van haar passie en werkwijze.

Coen Borgman

Coen is afgestudeerd Neerlandicus en coördineert de redactie, schrijfcoaching en ghostwriting binnen Plotfarm. Coen is een ervaren uitgeefprofessional, die enkele jaren de positie bekleedde van Editorial Director voor ‘s werelds grootste ghostwriting platform in Londen. Daarnaast werkte hij in managementfuncties voor diverse mediabedrijven. Coen volgende een Management Foundation Course bij EQUALibrium uit Los Angeles en deed een opleiding als Digital Product Manager bij General Assembly in Londen. Hij houdt van pionieren en het voorop lopen bij het opzetten en opschalen van bedrijven.

Aansluiten bij Plotfarm als freelancer? Klik hier