Skip to main content

Plotgesprek

Je manuscript laten beoordelen en een eerlijke kijk op je uitgeefkansen ontvangen?

Het Plotgesprek biedt een kans om te laten bekijken waar je staat in het schrijf- en/of uitgeeftraject. En andersom krijgen wij de kans om dieper in je manuscript te duiken en welke mogelijkheden we zien binnen en buiten Plotfarm. Wij zoeken naar de best passende manier om jouw manuscript naar het volgende niveau te brengen en adviseren daarbij ook de kansen voor het uitgeven van jouw boek.

Dit doen wij door middel van een Plotgesprek. Het plotgesprek voer je met een ervaren redacteur, die aan de basis heeft gestaan van uitgave van een flink aantal boeken. Tijdens het Plotgesprek gaan we inhoudelijk in op het werk dat je bij ons hebt aangeleverd door middel van een manuscriptbeoordeling op basis van elementen, zoals stijl, plot, personages, dialogen en publiek. Ook geven we advies en bespreken we een plan voor de volgende stappen in jouw proces.

Ben je er aan toe om jouw manuscript te laten beoordelen en te onderzoeken wat je uitgeefmogelijkheden zijn? Laat het ons weten dan plannen we gelijk een datum en gaan we aan de slag!

Prijs: €379,-.

Een geschreven manuscriptbeoordeling. Hierbij gaat het om een  beoordeling van het aangeleverde werk, inclusief voorbeelden. Wat zijn je sterke punten en waar valt nog resultaat te behalen? Je ontvangt de beoordeling op papier met concrete opdrachten voor de verbetering van het manuscript.
Een sparringsgesprek met uitgewerkt verslag. In dit Plotgesprek bespreek je de beoordeling met de redacteur, waarbij je vragen kunt stellen. De redacteur zal hier vervolgens een verslag van maken.
Een aanbeveling voor een uitgever of uitgeefplatform. Een analyse van de kansen van jouw boek in de markt. Hierbij zoeken we naar mogelijkheden tot uitgeven binnen Plotfarm, maar ook extern. Denk aan traditionele uitgeverijen of self-publishing.
Een plan van aanpak voor het ontwikkelingstraject intern en extern. We gaan in op jouw wensen met betrekking tot de ontwikkeling van het verhaal, jouw ontwikkeling als auteur en het uitgeven van jouw boek.

Wat zeggen anderen over Plotfarm?

Veelgestelde vragen

Is mijn boek af na het schrijfcoachingstraject?

Logischerwijs hangt dit af van hoeveel je schrijft en van hoe groot je manuscript uiteindelijk wordt 🙂 Tijdens het schrijfcoachingstraject kun je met je schrijfcoach zo’n 30.000 woorden van je manuscript behandelen. Indien je tijdens het traject meer woorden schrijft, dan kun je in een half jaar je manuscript schrijven. Het kan ook zijn dat je na het schrijfcoachingstraject verder wilt werken aan je manuscript. In dat geval kun je losse coachsessies bijboeken of ervoor kiezen om lid te blijven van de community.

Wordt mijn boek ook geredigeerd?

Omdat de schrijfcoach het creatieve proces met jou aangaat, is die niet degene die jouw manuscript redigeert. Redactie is daarom geen onderdeel van het schrijfcoachingstraject. Mocht je na het traject behoefte hebben aan redactie, dan kun je terecht bij een van onze redacteurs uit de community. Tijdens het traject kun je hier al naar op zoek gaan, door contacten te leggen in de community.

Geven jullie mijn boek ook uit?

Bij Plotfarm zorgen we ervoor dat alle manuscripten een podium krijgen. Indien jouw manuscript past bij onze portefeuille, dan geven we het graag uit. Indien dat het geval is, zal je schrijfcoach dit gedurende het schrijfcoachingstraject aan je voorstellen. Mocht jouw manuscript niet bij onze portefeuille passen, dan ondersteunen we je middels een online cursus in de community naar een andere uitgever of selfpublishing-platform.

Werken jullie ook met het STAP-budget?

Plotfarm is geen onderwijsplatform en daarom werken we niet met het STAP-budget. Bij ons kun je de volgende stap zetten in de ontwikkeling van je manuscript en op dit moment bieden we daar passende trajecten voor aan.