Skip to main content

Ghostwriting

Jouw verhaal door een ander laten opschrijven?

Heb je een goed verhaal te vertellen? Maar wil je of kun je het door omstandigheden liever niet zelf opschrijven? Dan kun je een ghostwriter inhuren. Ghostwriting werd vroeger vooral gebruikt door beroemdheden, politici en zakelijke leiders die niet de tijd, vaardigheden of expertise hebben om hun eigen schrijfwerk te doen. Bij ons kan echter iedereen die dat wil een ghostwriter inhuren. Jij dus ook!

Wij hebben een groot netwerk van ghostwriters. Een aantal daarvan staan op onze website. Anderen die kunnen we snel aan je koppelen. Dit doen we altijd op basis van gemeenschappelijke interesses en achtergrond.

De prijs van een ghostwritingproject is van veel factoren afhankelijk, zoals lengte van de tekst, onderwerp en aantal interviews dat nodig is. Daardoor kunnen we helaas geen prijs geven, maar neem gerust contact met ons op. We bespreken je project graag door!

Soorten boeken. Heb je een idee voor een roman? Een managementboek? Of wil je een biografie over een familielid of een ander persoon laten optekenen? Voor elk soort boek kunnen wij een passende schrijver inschakelen.
Niveau schrijvers. We maken gebruik van schrijvers van drie verschillende niveaus. Zo kunnen we altijd een ghostwriter aanbieden die bij jouw wensen en budget past. Het verschil zit daarbij in de leeftijd van de ghostwriter en schrijfervaring.
Uitgeven. Het uitgeven van je ‘ghostwritten’ boek hoort niet standaard bij deze dienst. Uiteraard kijken we wel graag mee naar de kwaliteit ervan, om te zien of het een verhaal is dat bij Plotfarm past. En we kunnen altijd meedenken bij het uitgeefproces via een externe partij.

Prijs: op aanvraag.

Plan oriëntatiegesprek in

Wat zeggen anderen over Plotfarm?

Veelgestelde vragen

Is mijn boek af na het ghostwritingtraject?

Wij streven er uiteraard naar om het volledig manuscript te laten schrijven. Hiertoe zullen we van tevoren samen goed bekijken hoeveel woorden en interviews we denken dat een bepaald verhaal nodig heeft. Mocht daar later vanaf worden geweken dan zullen we hier een meerprijs aan verbinden.

Wordt mijn boek ook geredigeerd?

Omdat de ghostwriter het creatieve proces met jou aangaat, is die niet degene die jouw manuscript redigeert. Redactie is daarom geen onderdeel van het ghostwritingstraject. Mocht je na het traject behoefte hebben aan redactie, dan koppelen we je graag aan een van onze redacteurs. Deze verzorgt dan het verdere redactietraject.

Geven jullie mijn boek ook uit?

Bij Plotfarm zorgen we ervoor dat alle manuscripten een podium krijgen. Indien jouw manuscript past bij ons fond, dan geven we het graag uit. Indien dat het geval is, zal je ghostwriter dit gedurende het ghostwritingtraject aan je voorstellen. Mocht jouw manuscript niet bij ons fonds passen, dan ondersteunen we je graag bij het vinden van een externe uitgever of selfpublishing-platform.

Werken jullie ook met het STAP-budget?

Plotfarm is geen onderwijsplatform en daarom werken we niet met het STAP-budget. Bij ons kun je de volgende stap zetten in de ontwikkeling van je manuscript en op dit moment bieden we daar passende trajecten voor aan.